Malzemeler:
150 gr. yağsız kuzu eti 6 çay bardağı ince bulgur
5 adet taze soğan
1 adet acı kırmızı biber (bulunabiliyorsa kırmızı urfa biberi)
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
4 çay bardağı isot
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Kırık buz
Yapılışı:
İsot, tuz, karabiber ve yeni bahar bir kasede soğuk suyla karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Kuzu budundan yağsız, saf, sinirsiz seçilen %100 kırmızı et iri parçalara ayrılır. Kuşbaşı kesilen et rondoda çekilir. Yoğurma tepsisine bulgur ve soğuk suda bekleyen isotlu baharat karışımı alınır. Bulgur, baharatlarla beraber yoğrulur. Taze ve kuru soğan ince ince kıyılır. Harca kuru soğan, tuz ve bir yemek kaşığı salça koyulur. Kuvvetlice yoğrulan harca arada sırada kırık buz eklenir. Harç kıvamlanırken kıyılmış taze soğanlar eklenir ve yoğurmaya devam edilir. Harç kıvama geldiğinde şekillendirilen çiğköfteler isteğe bağlı olarak yeşilliklerin üzerinde servise sunulur.