X
X

Ciğer Bulgurlama tarifi

14.02.2012 Salı 11:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Ciğer Bulgurlama'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr. Dana ciğeri
3 Su bardağı pilavlık bulgur
2 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
4 Bardak su
 
Hamuru İçin:
4 Yemek Kaşığı un
Su
Tuz
 
Üzerine Sürmek İçin:
1 Adet Yumurta sarısı
 
Yapılışı:
750 gr. Dana ciğerini yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ciğeri kavurun. 2 Adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp ciğerlerin üzerine ilave edin. 3 Su bardağı pilavlık bulguru güzelce yıkayıp suyunu çeken ciğerlerin üzerine ekleyin. 4 bardak suyu ve tuzunu ilave edip kapağı kapalı şekilde ağır ateşte pişirin.Diğer tarafta derin bir kapta; 4 yemek Kaşığı un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru yapışmaması için un ile ince şekilde açın. Hamuru bıçak yardımı ile ince şeritler şeklinde kesin. Tenceredeki ciğerli bulgur pilavı suyunu çekince, altını kapatıp cam bir fırın tepsisine boşaltın. Hamurdan kestiğiniz ince şeritleri çapraz şekilde tart hamuru kapatır gibi yerleştirin. Hamurların üzerine bir adet yumurtanın sarısını sürüp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirip, servis yapın.
 


Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI