X
X

Ciğer Sarma tarifi

20.03.2013 Çarşamba 18:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Ispanaklı Ciğer Sarma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Kuzu gömleği 
500 gr karaciğer
500 gr akciğer
2 su bardağı pirinç
5 dal taze soğan
1 demet dereotu
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı yenibahar
1 adet yumurta sarısı

  
Yapılışı:
Ciğerler bol suyla yıkanıp süzülür. Kuzu gömlekleri açılması için sıdak suda bekletilir. 2 su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. Süzülen ciğerler kendi yağında kavrulur. İçi için; 2 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp ayrı bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Pembeleşen soğanlara sotelenen ciğerler ve süzülen pirinçler katılır.  İnce ince kıyılmış 5 dal taze soğan, 2 yemek kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık eklenip tüm malzemeler harmanlanır. İç pilava 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı yenibahar atılır. İç pilav; biraz daha kavrulur ve üzerine 2 bardak sıcak su dökülüp suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınmasına yakın küçük küçük kyılmış dereotu eklenir. Sıcak suda bekletilen kuzu gömlekleri süzülür. Gömlekler kenarları dışarıda kalacak şekilde kaselere yerleştirilir. Ciğerli iç pilav konulup dışarıda kalan kenarlar kapatılır. Kase ters çevrilir ve ciğer sarma tepsiye alınır. 1 yumurtanın sarısı çırpılıp sarmaların üzerine sürülür. Ciğer Sarma ortalama 200 derecedeki fırında pişirilir.
  
Ciğer Sarma servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI