CANLI YAYIN
Malzemeler:
1kg kuzu ciğeri
3 su bardağı köftelik ince bulgur
2 soğan
Reyhan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Yapılışı:
Ciğer iyice yıkandıktan sonra kıyma makinesinde ya da robotta çekilir. Köftelik ince bulgur, ince doğranmış soğan, kuru reyhan, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilir ve iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra avuç içinde bastırılarak yassılaştırılır. Derin tencerede su ve tuz kaynatılır. Taplamalar suya atılıp haşlanır ve tencereden alınıp servis tabağına dizilir. Margarin eritilip pulbiber yakıldıktan sonra taplamaların üzerine gezdirilir.