Malzemeler:
500 gr çilek
1 paket tost ekmeği
½ paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yumurta
Süt
Toz şeker
Yapılışı:
4 yumurta genişçe bir tabağa kırılır, üzerine biraz süt ve yarım paket vanilya eklenip iyice karıştırılır. Ayrı bir tabağa da bolca toz şeker dökülür. 1 paket tost ekmeği ortadan ikiye kesilerek üçgen şekli verilir. Bolca tereyağı eritilir ve önce yumurtalı harca bulanan ekmekler kızartılır. Kızartılan ekmekler toz şekere bulanır ve servis tabağına yerleştirilir. Ayrı bir tabakta yarım kg çilek iri parçalara bölünür 1 yemek kaşığı pudra şekeriyle karıştırılır. Karışım kızartılan ekmeklerin ortasına yerleştirilir.
Çilekli Kanepeler servise hazır hale gelir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN