CANLI YAYIN
MALZEMELER:
Hamur için:
3 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gram tereyağı
Tuz
YAPILIŞI:
Hamur için un, yumurta ve tuz karıştırılıp yoğurulur. 20 dakika dinlendirilir. Hamur dört eşit bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile açılır. Hamur yaprakları küçük kareler şeklinde kesilir. Hamur kareleri fiyonk makarna şeklinde birleştirilir. Bekletilerek sertleşmesi sağlanır. Derin bir tencerede su kaynatılır. Suya sıvıyağ ve tuz eklenerek cimcikler haşlanır ve süzülür. Tencereye alınan tereyağı ve sıvıyağ karışımı köpük köpük olunca haşlanan cimcikler eklenip karıştırılır.