X
X

Çingen Pilavı

29.05.2012 Salı 13:12 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Muğla'nın yöresel tatlarından Çingen Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

3 adet domates

3 adet salatalık

5 sap yeşil soğan

¼ demet maydanoz

Zeytinyağı

Lor peyniri için:

1 lt süt

2 yemek kaşığı yoğurt

Birkaç damla limon

Yapılışı

Lor peynirinin yapımı için; 1 litre süt ocağa alınır, içine 2 yemek kaşığı yoğurt, birkaç damla da limon suyu ilave edilerek kestirilir ve süzgeçten geçirilir. 5 sap yeşil soğan, çeyrek demet maydanoz ince doğranır. 3’er tane domates ve salatalık da küp şeklinde dilimlenir. Tüm malzemeler karıştırılır, üzerine zeytinyağı gezdirilir. Çingen Pilavı, servise hazırdır. 



Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI