X
X

Çıtır Börek tarifi

25.04.2013 Perşembe 10:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ordu'nun yöresel tatlarından Çıtır Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet yufka
500 gram ıspanak
500 gram beyaz peynir
1 kase un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
İncecik doğranan 500 gram ıspanak limon sıkılan suda haşlanır. Suyu süzülen ıspanaklar bir kaşık tereyağı ile kavurulur. Soğutulan ıspanaklar ezilen 500 gram beyaz peynirle harmanlanır. Açılan yufka yağlanıp, gevrek olması için üzerine un serpilir ve katlanır. Katlanan yüzeyde yağlanıp unlanır ve yuvarlak kenarına ıspanaklı peynirli iç harç koyulur. Yuvarlanarak sarılan yufka yağlanan tepsiye koyulup verev kesilir. Önceden ısıtılan fırında nar gibi kızartılır.
 
Çıtır börek sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI