X
X

Civil Fasulye tarifi

20.12.2012 Perşembe 14:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Civil Fasulye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
250 gram kıyma
1 adet soğan
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Boyuna kesilen 1 kilogram taze fasulye düdüklü tencerede haşlanır. 1 adet soğan, 250 gram kıyma, 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçasıyla kavurulur. Düdüklü tencerede haşlanan fasulye suyu süzüldükten sonra diğer malzemelere eklenerek biraz daha kavurulur. 1’er tutam tuz, karabiber ve pul biber serptilen tencereye fırında malzemelerin kurumaması için biraz su eklenerek pişirilir. Fırında son kez pişirilecek yemeği fırın kabına aldıktan sonra, üzerine 5 adet yumurta kırılır. Üzerine 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve pulbiber eklenen tepsi yumurtalar pişene kadar fırında tutulur.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI