Malzemeler:
250 gr lor
250 gr ıspanak
250 gr pırasa
½ demet gelincik otu
½ demet ısırgan otu
½ demet taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hamuru için:
3 ½ su bardağı mısır unu
2 ½ su bardağı buğday unu
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Ispanak, pırasa, ısırgan otu, gelincik otu küçük küçük doğranır. Soğanlar da kıyılır ve yeşilliklerin üzerine eklenir. 250 gr lorla birlikte harmanlanır.
Hamur için:
Yoğurma kabına 3 buçuk su bardağı mısır unu konur. Üzerine 2 buçuk su bardağı da buğday unu ilave edilir. 1 paket kabartma tozu ile birlikte kuru malzemeler karıştırılır. Azar azar ılık su dökülerek hamur yoğrulur. Tepsi 1 çay bardağı zeytinyağıyla yağlanır. Hamurun yarısını tepsiye yayılarak ince bir kat elde edilir. Yeşillikler yerleştirilirHamurun kalanı da yeşilliklerin üzerini kapatacak şekilde yayılır.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber zeytinyağıyla karıştırılarak hamurun üzerine gezdirilir. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzgeç dilimlere kesilir.
Cızbız servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN