X
X

Cızbız tarifi

24.05.2012 Perşembe 09:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından Cızbız'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr lor
250 gr ıspanak
250 gr pırasa
½ demet gelincik otu
½ demet ısırgan otu
½ demet taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Hamuru için:
3 ½ su bardağı mısır unu
2 ½ su bardağı buğday unu
1 paket kabartma tozu
 
Yapılışı:
Ispanak,  pırasa, ısırgan otu, gelincik otu küçük küçük doğranır. Soğanlar da kıyılır ve yeşilliklerin üzerine eklenir. 250 gr lorla birlikte harmanlanır.
 
Hamur için:
Yoğurma kabına 3 buçuk su bardağı mısır unu konur. Üzerine 2 buçuk su bardağı da buğday unu ilave edilir. 1 paket kabartma tozu ile birlikte kuru malzemeler karıştırılır.  Azar azar ılık su dökülerek hamur yoğrulur. Tepsi 1 çay bardağı zeytinyağıyla yağlanır. Hamurun  yarısını tepsiye yayılarak  ince bir kat elde edilir. Yeşillikler yerleştirilirHamurun kalanı da yeşilliklerin üzerini kapatacak şekilde yayılır.
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber zeytinyağıyla karıştırılarak hamurun üzerine gezdirilir. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzgeç dilimlere kesilir.
 
Cızbız servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI