CANLI YAYIN
Malzemeler:
4 soğan
2 su bardağı nohut
1 ½ su bardağı mercimek
1 ½ yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırımızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
½ ekmek
Yapılışı:
Önceden haşlanmış nohut ve yıkanmış mercimek ocağa alınır. Kıyılan soğanlar sıvı yağ ve tereyağıyla kavrulur. Nohut ve mercimek tenceresine salça da eklenir. Son olarak tencereye nar ekşisi verilir. Kıvama göre suyu kontrol edilir.Kesme tahtasına alınan kat kat sac ekmeği uzun parçalar halinde kesilirve servisten önce tencereye alınır. Çoban aşını derin bir kasede servis edilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN