X
X

Çoban Aşı tarifi (Malatya)

08.10.2012 Pazartesi 09:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Çoban Aşı Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 soğan
2 su bardağı nohut
1 ½  su bardağı  mercimek
1 ½ yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırımızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
½ ekmek
 
Yapılışı:
Önceden haşlanmış nohut ve yıkanmış mercimek  ocağa  alınır. Kıyılan soğanlar sıvı yağ ve tereyağıyla kavrulur. Nohut ve mercimek tenceresine salça da  eklenir. Son olarak tencereye  nar ekşisi  verilir. Kıvama göre suyu kontrol edilir.Kesme tahtasına alınan kat kat sac ekmeği  uzun parçalar halinde kesilirve servisten önce tencereye alınır. Çoban aşını derin bir kasede servis edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI