Malzemeler:
1 Kg Dolmalık Biber
½ Kg Çökelek
1 Su Bardağı Zeytinyağı
Dolma Sosunun Malzemeleri:
3 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
250 Gram Domates Püresi veya 5 Adet Kabukları Soyulmuş Domates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Yapılışı:
Güzelce yıkanan dolmalık biberler sapları yerinde bırakılarak diklemesine çökelek doldurulacak kadar kesilir. İçerisine çökelekler doldurulur. Bir su bardağı zetinyağı ile kızdırdığımız tavaya, kesik kısımları üstte kalacak şekilde çökelekle doldurulan biberler yerleştirilir. Biber dolmaları çökelekler yağı çekmeyecek kadar kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır.
Sos tarifi:
Bir çay bardağı zeytinyağı koyulan kabımız ısınırken, ince ince kıyılan üç diş sarımsak yağa eklenerek kavrulmaya başlanır. Kabukları soyularak dilimlenen beş adet domates, sarımsaklara eklenerek iyice karıştırılır. Son olarak bir yemek kaşığı domates salçası eklenen karışım kaynayınca, sosun aromasını çökelekli biber dolmalarının içine işlemesi için sıcak halde dökülerek servise sunulur.