Malzemeler:
1 kg dana antrikot
1 kg patates
1 kase süzme yoğurt
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
1 tutam karabiber
Yapılışı:
1 kilo dana antrikot eti 1’er parmak kalınlığında şeritlere kesilir. Tencereye alınır. Suyunu salınca 1’er tutam tuz ve karabiber serpilir. Biraz sıvı yağ eklenir ve tencerenin kapağı tekrar kapatılıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Suyunu çekmesine yakın 1 yemek kaşığı tereyağı katılır ve sotelenip ocaktan alınır. Patateslerin kabukları soyulur ve kürdan gibi ince ince doğranıp kızgın yağda kızartılır. Kızaran patatesler sunum tabağına yayılır. Üzerine etler yerleştirilir. Süzme yoğurt eklenir ve maydanoz yaprakları ve domates dilimleriyle süslenir.
Çökertme kebabı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN