Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
5 adet sivri biber
3 adet domates
2 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1 adet kuru soğan rendenin küçük dişli kısmıyla rendelenir, yarım çay bardağı zeytinyağıyla birlikte kuzu etleriyle harmanlanır. Terbiyelenen etler 1 gün buzdolabında dinlendirilir. Sivri biberler, soğanlar, domatesler ve alacalı soyulmuş patlıcanlar iri küpler halinde doğranır. Çöp şişlere etlerle birlikte sırasıyla geçirilir. Çöp şişler fırın tepsisine alınır. 1 yemek kaşığı domets salçası 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Üzerine 1 bardak su dökülüp kaynatılır. Hazırlanan sos tepsideki etlerin üzerine dökülür. Yemek 200 derecedeki fırında pişirilir.
Çöpleme servise hazırdır.