X
X

Çortu Taplaması Tarifi

13.03.2014 Perşembe 12:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bitlis'in yöresel tatlarından Çortu Taplaması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kg çortu (Beyaz lahana turşusu)
2 su bardağı ince bulgur
1-1.5 su bardağı un
Su 
Tuz 

Üzeri için: 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay bardağı sıvı yağ 
Pulbiber 
Sarımsak 

Yapılışı:
Çortu 6 su bardağı suyla tencereye koyulup pişirilir. Daha sonra taplaması için 2 su bardağı bulgur bir kaba alınır. Tuz eklenip sıcak suyla ıslatılır. Bulgur şiştikten sonra un ilave edilip karıştırılır . Suyla yoğurulur ve fındık tanesi büyüklüğünde parçalar kopartılır. Köfteler yuvarlanıp hafifçe bastırılır. Köfteler kaynayan çortunun içine eklenip 15 dakika pişirilir. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Pulbiber yağda yakılır. Çortu taplaması tabaklara alınıp sarımsak ve biberli yağ ile servis yapılır.


MUTFAĞIM VİDEOLARI