CANLI YAYIN
Malzemeler:
2 kg çortu (Beyaz lahana turşusu)
2 su bardağı ince bulgur
1-1.5 su bardağı un
Su
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Pulbiber
Sarımsak
Yapılışı:
Çortu 6 su bardağı suyla tencereye koyulup pişirilir. Daha sonra taplaması için 2 su bardağı bulgur bir kaba alınır. Tuz eklenip sıcak suyla ıslatılır. Bulgur şiştikten sonra un ilave edilip karıştırılır . Suyla yoğurulur ve fındık tanesi büyüklüğünde parçalar kopartılır. Köfteler yuvarlanıp hafifçe bastırılır. Köfteler kaynayan çortunun içine eklenip 15 dakika pişirilir. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Pulbiber yağda yakılır. Çortu taplaması tabaklara alınıp sarımsak ve biberli yağ ile servis yapılır.