Malzemeler:
300 gr kıyma
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Unun üzerine bir tutam tuz serpilir ve biraz su dökülüp toparlanana kadar yoğrulur ve üç bezeye ayrılır. İlk iki beze açılır ve karelere kesilir. Hamurlar içi boş bir şekilde kapatılıp yağlanmış tepsiye düzgünce dizilir. Harcı için; biraz su ilave edilen kıyma kavrulur. Kavrulan kıymaya ince ince kıyılmış maydanozlar eklenir. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve dolu dolu bir yemek kaşığı salça kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan salçanın üzerine 2 bardak su ve 1 tatlı kaşığı pul biber eklenir. son beze tepsi büyüklüğünde açılır.
Mantılar üzerine bir kaç parça tereyağı koyularak ocakta tepsi devamlı çevrile çevrile kızartılır. Kızaran mantıların üzerine kıymalı iç döşenir ve tepsi büyüklüğünde açılan yufka serilir. Salçalı sos dökülür ve üzerindeki yufka kabarana kadar pişirilir. Pişen mantının ortası pencere gibi açılır.
Çorum Mantısı servise hazırdır.