Malzemeler:
Hamuru için:
5 su bardağı un
4 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
1 bağ ısırgan otu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir bağ ısırgan otunun yaprakları elleri yakmaması için eldiven giyilerek ayıklanır. Ayıklanan yapraklar birkaç kez iyice yıkanıp süzülür. Böreğimizin hamuru için, beş su bardağı una, 4 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyulur. Cıvık hamur iyice çırpılırken, ısırgan otları incecik kıyılır ve tuz ve zeytinyağı ile ovulur. Böreğin pişirileceği tepsi yağlanır ve un serpilir. Hazırlanan cıvık hamur, yağlanıp unlanan tepsiye dökülür. Hamurun üzerine de tuz ve yağ ile ovulan ısırgan otu koyulup fırında pişirilir. Pişen börek dilimlenir ve servis tabağına koyulur.
Çullama böreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN