Malzemeler:
2 adet tavuk budu
1 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 bardak tavuk suyu
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:
Çullama için tavuğun but ve göğüs eti kullanılıyor. Etler düdüklü tencerede haşlanır. Un ve sıvı yağ karıştırılarak kavrulur, topaklanmadan kaçınmak için karıştırmaya ara vermemek gerekir.
Düdüklü tencere dikkatlice açılır ve tavuklar kemiklerinden ayrılıp bir tabağa alınır. Diğer yandan kavrulan un ocaktan alınır ve bir tencereye aktarılarak suyla hızlıca karıştırılır. Ocağa alınan tencereye salçası da koyulur.Tencereye 4 bardak tavuk suyu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kıvamına göre arada ek tavuk suyu ilave edilebilir. Tüm içerik cam bir tepsiye dökülür ve üzeri didilen tavuk etleriyle kaplanır. Tepsiye iyice kızdırılan tereyağı gezdirilir ve pul biberle süslenerek servis edilir.