CANLI YAYIN
Malzemeler:
Hamur için:
Yarım kg un,
1 kase yoğurt,
Tuz
İç harcı için:
2 bağ ıspanak,
1 soğan,
1 su bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı tahin
Yapılışı:
Hamur içim malzemeler karıştırılıp dinlendirilir. İç harcı için ıspanak yıkanıp ayıklandıktan sonra kaynar su ile ıslatılır. 1-2 dakika bekletilip süzülür ve soğuduktan sonra sıkılarak suyu atılır. Zeytinyağı ile soğan kavrulur. Ispanaklar ve salça eklenir kavrulur. Soğuduktan sonra tahin eklenip karıştırılır. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alınıp servis tabağı büyüklüğünde açılır. İç harçtan konulup D şeklinde kapatılır. Tabakla kesilip parmakla sıkıştırılır. Tavada kızartılır.