MALZEMELER:
Hamuru için:
250 gr tereyağı
4 su bardağı un
4 tatlı kaşığı kabartma tozu
300 gr. pudra şekeri
45 gr kakao
6 adet yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya
Şerbeti için:
10 adet çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
Krema için:
2 paket taze süt kreması
3 paket bitter çikolata (240 gram)
Süslemek için çilek
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve elenmiş pudra şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Bu karışıma 6 adet yumurtayı teker teker ilave edip çırpılır. Sonra sırasıyla un, kabartma tozu, vanilyayı da ilave edip çırpılır. Elde edilen hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine kakao ilave edilip çırpılır. Bu iki renk hamur ayrı ayrı sıkma torbalarına doldurulur. Kek kalıbının tabanı pişirme kağıdı ile kaplanır. Önce kakaolu hamur kek kalıbının tam orta noktasına 1 lira büyüklüğünde yuvarlak şekilde sıkılır. Sırasıyla yuvarlağın etrafına yaklaşık 1,5 cm kalınlığında beyaz ve siyah hamur sıkmak suretiyle tekrarlanır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Aynı sırayla tekrar bir tane daha hamur sıkıp pişirilir. Son olarak 3. hamuru diğerlerinin tam tersi olarak önce beyaz hamurdan başlamak suretiyle sıkılır. Diğer tarafta 10 adet çileği elektrikli doğrayıcı ile püre haline getirilir. Bu püreye şeker ilave edip kaynatılır. Eğer sulu olmazsa biraz su ilave edilebilir. Üzerinin kreması için taze süt kreması bir tencerede ısıtılıp çikolatalar eklenir. Eriyene kadar karıştırılır ve mikser ile iyice çırpılır. Soğuyunca bir süre buzdolabında bekletilir. Servis tabağına ilk olarak orta noktası siyah hamur olan kek yerleştirilir. Üzerine çilekli sos fırça yardımı ile sürülür. İkinci kat olarak orta noktası beyaz hamur olan kek yerleştirilip çilek sosu sürülür. Son olarak da 3. hamur yerleştirilip aynı işlemi tekrarlanır. Üzerine krema düzgün şekilde sürülüp çileklerle süslenir. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapılabilir.