X
X

Damalı Pasta tarifi

10.04.2012 Salı 11:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adapazarı'nda gün sofrası kuruyoruz.

Malzemeler:
8 yumurta
8 kahve fincanı toz şeker
8 kahve fincanı un
2 kahve fincanı su
1 paket kakao
 
Dondurma için:
1 kg çilek
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
1 kase damla çikolata
 
Yapılışı:
8 yumurta derin bir kabın içinde köpürene kadar iyice çırpılır. Üzerine 8 kahve fincanı toz şeker ilave edilir. Şeker iyice eriyene kadar çırpıldıktan sonra 8 kahve fincanı un ve 2 kahve fincanı su eklenerek tüm malzemeler iyice özleşene kadar tekrar çırpılır. 2 ayrı fırın tepsisi alınır ve yağlı kağıt ile kaplanır. Hamurun yarısı bir tepsiye dökülür. Kalan yarısına 1 paket kakao ve yarım fincan su ilave edilerek karıştırılıp diğer tepsiye dökülür. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Dondurması için 3 yumurta derince bir kaba alınır ve 1 su bardağı şeker eklenir. Yaklaşık 25 dakika iyice çırpılır. Buzdolabında 10 dakika soğutulur.Pişen kekler yağlı kağıtla birlikte tepsiden alınır ve soğutulur.Derin bir kabın içine 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şanti ilave edilir ve iyice çırpılır. Krem şanti de buzdolabında soğutulur.Çilekler küçük küpler halinde doğranır. 25 dakika çırpılıp soğumaya bırakılan karışımın içine krem şanti eklenir. Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırılır. Buzdolabında tekrar soğumaya bırakılır.Soğuyan kekler üst üste konur. Kenarları kesilip ayrılır. Kekler eşit kare parçalara ayrılır. Servis tepsisi streçle kaplanır. Bir kakaolu bir sade sırasıyla kekler dizilir. Tepsinin yanları da kekle kaplanır. Buzdolabında soğutulan dondurmanın içine çilek ve parça çikolata ilave edilip kekin üzerine dökülür. Kalan kekler de bir kakaolu bir sade sırasıyla dondurmanın üzerine kaplanır.Derin dondurucuda 3-4 saat soğutulur.  Servis tepsisi kabın üzerine kapatılır ve kek ters çevrilir.
 
Damalı Pasta servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI