X
X

Danareş tarifi

22.03.2012 Perşembe 15:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Danareş'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Kase aşurelik buğday
1/2 Kase nohut
1/2 Su bardağı yeşil mercimek
5-6 Adet kuru biber
4 Adet kuru soğan
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
Kekik
 
Yapılışı:
1 Kase aşurelik buğday ve yarım kase nohut derin bir tencerede haşlanır. Yarım su bardağı yeşil mercimek yıkanır ve yumuşayan buğday ve nohutun üzerine ilave edilir. 2 adet kuru soğan iri iri doğranır ve tencereye ilave edilir. Kuru biberler ufalanarak malzemelerin üzerine eklenir ve pişmeye bırakılır. Diğer tarafta, 2 adet yemeklik doğranan kuru soğan, yarım bardak zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Sosun üzerine dağ kekiği eklenir ve kokusu çıkınca yemeğin suyundan 2 kepçe alınır ve hazırlanan salçalı sosun üzerine ilave edilir. Sos güzelce eriyince, tencereye ilave edilip ocaktan alınır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI