CANLI YAYIN
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı buğday unu
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Susam
Salça
Zeytinyağı
Yapılışı:
Hamuru için; 2’şer su bardağı mısır ve buğday unu birleştirilip üzerine 1 paket kuru maya ve 1 silme çay kaşığı tuz eklenir. Azar azar su dökerek yoğrulup dinlendirilir. Dinlenen hamur iki parçaya ayrılır, tavaya dökülür, düzgün bir şekilde yayılıp,üzerine susam serpilir. İki tarafı da nar gibi kızartılır. Pişen çörekler içlerine zeytinyağı gezdirilip salça sürülerek sunulur.
Darı Çöreği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN