CANLI YAYIN
Malzemeler:
½ paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı rezene
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı anason
1 çay kaşığı tarçın
3 bardak su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 kase pekmez
Yapılışı:
Yarım paket kuru maya şeker ile ılık suda eritilir. Hamurun yoğurulacağı kaba su koyulur. Suya aldığı kadar un ve kuru maya eklenerek yoğurulur. Cıvık hamura 1 tatlı kaşığı yeni bahar ile birer çay kaşığı rezene, anason, mahlep ve tarçın serpilir. Baharatlarla harmanlanan hamur kızdırılan yağa krep gibi dökülür ve ters yüz ederek kızartılır. Kızaran dokulmayların üzerine pekmez dökülerek servis tabağına alınır.
Dokulmay sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN