Malzemeler:
Hamuru için;
Un
Su
Tuz
Nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
Harcı için;
½ kg. kıyma
4 adet patates
½ soğan
½ bağ maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Yufkası için 350 gr. tereyağı ½ çay bardağı sıvı yağ Yoğurma kabına un ve yağ dökülür, tuzu serpilir ve hamuru yoğrulur. Hamura arada su aktarılır. Harç için soğan kıyılır ve patatesler rendenir. Tavaya yağ koyulur ve soğanlar tavada kavrulmaya bırakılır. Kavrulan soğanların yanına kıyma eklenir. Maydanozlar rendelenen patateslerin üstüne alınır.
Böreğin hamuru eşit boyda bezelere bölünür. Bezeler dinlendirilir. Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağ erimeye bırakılır. Dinlenmeye koyulan bezeler açılır. Açılan beze yağlı kağıda alınır üstüne eritilen yağ gezdirilir. Baharatları eklenen harç yufkaya eşit olarak dağıtılır. Kağıt iki taraftan kaldırılarak yufka kapatılır. Ardından börek sarılır ve yağlanan fırın tepsisine gül gibi dolanarak dizilir. Dolamber böreği ısıtılmış fırına verilir. Börek piştikten sonra üzeri yağlanır ve kesilerek servis edilir.