Malzemeler:
100 gr pastırma
2 su bardağı yarma
250 gr yeşil mercimek
1 adet soğan
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 çay kaşığı tuz
2 su bardağı soğuk su
Maydanoz
Yapılışı:
100 gram tereyağı tencereye alınır ve eritilir, 1 soğan ince kıyılıp tereyağında kavrulur. 100 gram pastırma küçük küçük doğranır ve soğanların üzerine ilave edilir, 1 yemek kaşığı da salça eklenir. Yıkanıp süzülen 2 su bardağı yarma, 250 gram yeşil mercimek, 2 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 4 çay kaşığı tuz yemeğe ilave edilir, 2 su bardağı soğuk su eklenerek 25 dakika pişmeye bırakılır, maydanozla süslenir.
Dolma İçi, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN