X
X

Dolma Turşusu tarifi

24.09.2012 Pazartesi 11:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Artvin Hopa'nın yöresel tatlarından Dolma Turşusu tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
7 adet dolmalık biber
2 adet çarliston biber
2 adet acı biber
1 adet turşuluk salatalık
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil domates
1 kase haşlanmış taze fasulye
3 yemek kaşığı deniz tuzu
1 tutam maydanoz
5 diş sarımsak
2 kg’lık kavanoz

 
Yapılışı:
1 büyük turşuluk salatalık küp küp doğranır. 1 adet kırmızı biberin sap kısımları kesilip çekirdekleri çıkartılır.2 adet çarliston biber ve kırmızı biber küçük küçük doğranır. Haşlanmış taze fasulye ve 1 yeşil domates de doğranıp tüm sebzeler karıştırılır, 2 yemek kaşığı deniz tuzu katılır. 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve 2 adet acı biber ilave edilir. Dolmalık biberler hazırlanan içle doldurulup 2 kg’lik kavanoza yerleştirilir. 1 yemek kaşığı deniz tuzu eklenip kavanoz ağzına kadar suyla doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılır.
 
Dolma Turşusu hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI