Malzemeler:
Dışı için:
1 kase yarma
1 kase ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
700 gram kuzu eti
2 adet soğan
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Dışı:
Bir kase bulgur ve bir kase yarma yoğurma kasesine aktarılarak 1 tatlı kaşığı tuz serpilir. Karıştırılan malzemelere 1 bardak ta su eklenerek suyu çekmesi için bekletilir. Suyunu çeken malzemeler özleşene ve istenen kıvama gelene kadar yoğrulur. İçi: 700 gram et suyunu salıp çekmesi için güzelce kavrulur. Yemeklik doğranan 2 soğan da etlerle birlikte kavurulur. 1 yemek kaşığı salça, birer tatlı kaşığı pul biber, karabiber ve tuz kavrulan ete eklenerek harmanlanır. Tüm malzemeler piştikten sonra soğuması için bekletilir. Soğuyan malzemelere son olarak ince kıyılmış 1 bağ maydanoz eklenerek karıştırılır.
Yapılışı:
Yoğurularak kıvam bulan yarma ve bulgurdan oluşan karışımdan bezeler kopartılır. Avuç içinde yuvarlandıktan sonra içerisine parmak sokularak içli köfte şekli verilir ve içi etli, soğanlı karışımla doldurularak ağzı kapatılır. Hazırlanan Dolmalı köfteler kaynar suya atılarak haşlanır. Su yüzeyine çıktığında piştiği anlaşılan köfteler sudan çıkartılır.
Dolmalı köfte sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN