CANLI YAYIN
Malzemeler:
6 adet domates
1 su bardağı erişte
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam maydanoz
Yapılışı:
Domatesler kabuklarıyla birlikte ikiye kesilir ve tencereye yerleştirilir. Üzerlerini 1 parmak çıkacak kadar su dökülüp kaynamaya bırakılır. Terbiyesi için 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Pişen domatesler ezilip süzülür ve terbiyenin üzerine dökülür. 1’er silme tatlı kaşığı tuz ve şeker katılıp yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Pişen çorba rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz yapraklarıyla süslenir.
Domates Çorbası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN