Malzemeler:
0/5 kg börülce
4 adet domates
1½ baş soğan
Sarımsak
Ekmek içi
Yapılışı:
Börülceler uçları alınarak parmak boyunda dilimlenir, yıkanıp süzgece alınır. Ocağa suyu koyulur. Kaynayan suya tuz ve börülceler atılır. Suya 1,5 tatlı kaşığı da şeker eklenir. Sosu için sarımsaklar kıyılır, 1,5 baş soğan rendelenir ve sos tavasına ısınması için zeytinyağı gezdirilir. Rendelenen soğanlar pembeleşmesi için tavaya atılır. Dört domates rendelenir. Ekmek içi ufalanır ve sarımsaklarla birlikte bir robotta çekilir. Karışım domateslerle birlikte tavaya dökülür. Börülceler piştikten sonra soğuk suya tutulur. Soğuyan börülceler domates sosla servis edilir.
Domates soslu börülce hazırdır.