X
X

Döndürme tarifi

13.02.2013 Çarşamba 10:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Döndürme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kilo ıspanak
½ kilo beyaz peynir
2 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak zeytinyağı
Hamuru için:
2 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Böreğin önce hamuru için kaba aldığı kadar un koyuyor üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 2 bardak su ekleyerek iyice yoğurup üzerini kapatarak dinlendirilir. Böreğin iç malzemesi yarım kilo ıspanak incecik doğranır, üzerine yarım kilo beyaz peynir rendelenir. İnce doğranan ıspanak ve rendelenen peynirin üzerine 2 tatlı kaşığı karabiber serpilir ve 1 bardak zeytinyağı dökülerek malzemeler harmanlanır. Dinlenen hamur iki bezeye ayırılır. Beze un serpilen masada yoğrulup açılır. Açılan hamur katmer yapılır gibi birkaç kez zeytinyağı ile yağlanarak katlanır. Katlanan yağlı hamur bir kez daha açılarak fazlalıkları içine kıvırılarak tepsiye serilir. Ispanak ve peynirle harmanlanan malzemeler açılan hamurun üzerine koyulur. İkinci beze de açılır, yağlanır, katlanır ve tekrar açılır. Açılan yufka iç malzemelerinin üzerine örtülerek kapatılır. Kenarları kapatılıp üzerinde delikler açılan böreğin üzerine zeytinyağı sürülerek fırında pişirilir.
 
Döndürme sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI