X
X

Dövme Pilavı

08.02.2012 Çarşamba 11:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Sömelek Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase dövme buğday
1 küçük boy kuru soğan
3 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tuz
 
Üzeri için:
Karabiber
Tereyağı
 
Yapılışı:
Büyük bir tencereye biraz zeytinyağı konur ve küçük küçük doğranmış soğan eklenerekpembeleşene kadar kavrulur. Üzerine 3 su bardağı et suyu konur. 1 yemek kaşığı da tuz eklenerekkaynatılır. 1 - 2 saat önceden sıcak suda ıslatılmış dövme buğday kaynayan suya eklenir.
Pilav suyunu çekip pişince üzerine tereyağlı karabiber sosu gezdirilir.
 
Dövme Pilavı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI