Malzemeler:
5 çorba kaşığı un
8 su bardağı su ve et suyu
50 gram tereyağı
4 parça kuzu gerdan eti
1 soğan
Yarım limonun suyu
Tuz
Tane karabiber
Üzeri için:
50 gram tereyağı
Toz kırmızı biber
Yapılışı:
Etler yıkanıp düdüklüye yerleştirilir. Soğan, tane karabiber ve etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyip 15- 20 dakika pişirilir. Pişen etler sudan çıkartılıp çatalla didiklenir. Diğer tarafta un tereyağı ile tencereye alınıp unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Sıcak et suyu ve sıcak su azar azar tencereye ilave edilir. Unun topaklanmaması için karıştırılarak yedirilir. Kaynayan çorbaya etler eklenip bir taşım klaynatılır. Limon suyu ve tuz ilave edildikten sonra 1-2 dakika sonra çorba ocaktan alınır. Yağ tavasında tereyağı eritilip toz kırmızı biber yakılır. Biberli yağ çorbanın üzerine gezdirilip servis yapılır.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN