X
X

Düğün Çorbası tarifi (Edirne)

16.01.2013 Çarşamba 17:21 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Edirne'nin yöresel tatlarından Düğün Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 parça kemikli kuzu eti
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
3 parça kemikli kuzu eti yağsız kızgın tavada iki tarafının rengi değişene kadar biraz kızartılır(mühürlenir) 1 adet kuru soğan ve bir çay kaşığı karabiber ilave edilir. Üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Etler, suyun içinden alınır ve et suyu da süzülerek çorbanın pişeceği tencereye boşaltılır. 2 yemek kaşığı un biraz suyla çırpılıp çorbaya eklenir. Çorba kaynayana kadar etler küçük küçük didiklenir. Kaynayan çorbaya ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatılır. 5 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurtanın sarısıyla çırpılıp yavaş yavaş çorbaya dökülür. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber kızdırılır ve pişen çorbanın üzerine gezdirilir.
 
Düğün Çorbası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI