Malzemeler:
400 gr kavurma
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı nohut
6 adet yeşil biber
3 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Patlıcanlar soyulur ve küp küp doğranıp tuzlu suya atılır. Patatesler küp küp ve yeşil biberler de halka halka doğranır. İlk olarak patatesler kızgın yağda kızartılır. Ardından yeşil biberler ve yıkanıp kurulanan patlıcanlar kızartılır. 1 adet soğan küçük küçük doğranır. Pilavın pişeceği tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür ve soğanlar kavrulur. Diriliğini kaybeden soğanlara kavurma eklenir biraz çevrilip ocaktan alınır. Teneceredeki kavurmanın üzeri sırasıyla kızarmış patates, 1 su bardağı biraz diri kalacak şekilde haşlanmış nohut, kızarmış patlıcanlar ve yeşil biberle kaplanır. 2 su bardağı bulgur yıkanıp biberlerin üzerine yerleştirilir. pilavın üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su 1 yemek kaşığı salçayla karıştırılır ve üzerine dökülür. Pilav suyunu çekene kadar pişirilir, 3 yemek kaşığı tereyağı eklenip demlendirilir. Ters çevrilerek sunum tabağına alınır.
Düğün Pilavı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN