X
X

Duvaklı Pilav tarifi

24.01.2013 Perşembe 16:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Duvaklı Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram kıyma
2 bardak pirinç
1 bardak badem
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı katı yağ
 
Yapılışı:
Pirinçler tane tane olması için önce yağda kavrulup sonrasında suda haşlanıyor. 500 gram kıyma 1 yemek kaşığı katı yağda birer çay kaşığı yeni bahar ve karabiberle kavuruluyor. 1 bardak badem de sıcak suda bekletilip kabukları soyuluyor ve üzeri pembeleşene kadar kızartılıyor. Pişen pilav sunum tabağına alınarak üzeri tamamen kavrulan kıymayla kaplanıyor. Üzerlerine de kızartılan bademler diziliyor.
 
Duvaklı Pilav sunuma hazırdır
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI