Malzemeler:
750 gr buğday
750 tavuk göğüs eti
750 gr dana gerdan
1 su bardağı nohut
1 ½ su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Pul biber
Yapılışı:
750 gr akşamdan ıslatılmış buğdaya, 750 gr tavuk eti ve 750 gr dana gerdan eti eklenir. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar su koyulur ve keşkek özleşene kadar pişirilir. 1 buçuk su bardağı pirinç ıslatılır. Pişen keşkek; 1 silme tatlı kaşığı tuz atılıp tahta kaşık ile dövülür. Islatılan pirinç süzülür. Süzülen pirinçler 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur, 3 bardak su dökülüp pişmeye bırakılır. Keşkek servis tabağına koyulur. Ortası açılır ve haşlanmış nohutlar yerleştirilir. Etrafı pilav ile kaplanır. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirilir.
Edremit Keşkeği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN