CANLI YAYIN
MALZEMELER:
1 kg asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy domates
2 büyük soğan
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
Tuz
2 tatlı kaşığı yenibahar
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Öncelikle pirinci iyice yıkanıp süzülür. Asma yaprakları kaynayan suda 5 dakika kadar haşlanır. Kuru soğan ve domatesleri rendelenir. Tüm yeşillikleri ince ince doğranır. Geniş bir kabın içerisine tüm malzemeleri alınıp harmanlanır. Son olarak yenibahar, limon suyu ve zeytinyağını ilave edilip tekrar karıştırılır. Yaprakların içine pirinçli malzemeden koyup sarılır. Tencereye dizilip üzerine zeytinyağı ve sıcak ilave edip pişirilir.