Malzemeler:
2 adet bayat ekmek
300 gr kavurma
3 adet soğan
2 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
6 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağında kavrulur. Diriliğini kaybeden soğanlara küp küp doğranan patatesler eklenir. kırmızı ve yeşil biberler halka halka kesilip pembeleşen patateslere eklenir. Biraz çevrilip küçük küçük doğranan domatesler ilave edilir. Domatesler diriliğini kaybedince kavurma katılır. 1tatlı kaşığı biber salçası ve yıkanıp süzülen 6 yemek kaşığı pirinç eklenir. kıyılmış dereotu ve maydanoz, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı nane serpilip biraz su dökülür ve pirinçle yumuşayana kadar pişirilir. Bayat ekmekler küp küp doğranır ve tepsiye yerleştilirilip fırında kızartılır. Kavurmalı harç kızaran ekmeklerin üzerine dökülür ve maydanoz yapraklarıyla süslenir.
Ekmek Aşı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN