CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 adet hazır ekmek kadayıfı
1 litre su
Yarım kilo manda kaymağı
Şerbeti için:
8 su bardağı toz şeker
10 su bardağı su
Yapılışı:
Ekmek kadayıfı geniş bir kabın içine alınıp üzerine 1 litre ılık su gezdirilir. 20 dakika bekletilerek şişmesi sağlanır. Bir tencereye şeker alınıp karamelize olması sağlanır. Üzerine 10 su bardağı su ekleyip sertleşen karamelin çözülmesi beklenir. Ekmek kadayıfı kısık ateş üzerine alınır. Şerbet yavaş yavaş ekmek kadayıfının üzerine gezdirilir. Tüm şerbet bitene kadar ocağın üzerinde tepsi çevrile çevrile işleme devam edilir. Manda kaymağı ile servis yapılır.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN