X
X

Ekmek Salma Tarifi

27.12.2013 Cuma 11:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Ekmek Salma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kg kuzu eti
Etin üst yağı
2 tandır ekmeği
Tuz

Yapılışı:
Etin üst yağları doğranıp teflon tavaya alınıp kavrulur. Yağlar küçücük kalınca doğranmış kuzu eti eklenir. Kısık ateşte kavrulur. Tandır ekmekleri küçük küpler şeklinde doğranır. Et pişince tandır ekmekleri etin üzerine yayılır. Tencerenin kapağı kapatılıp ekmekler yağı emip yumuşayana kadar beklenir.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!

MUTFAĞIM VİDEOLARI