Malzemeler:
500 gr kemikli kuzu kaburga eti
1 büyük kase kıyılmış lahana turşusu
1 küçük kase pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Pulbiber
Yapılışı:
Etler düdüklü tencereye alınır ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilerek yaklaşık 20 dakika pişirilir. Etler suyun içinden ayrılır. Soğan yemeklik doğranır ve düdüklü tencereye alınarak kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası da eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Arzuya göre pul biber eklenir ve haşlanmış etler ve kıyılmış lahana turşusu ilave edilip karıştırılır. Yarı yarıya et suyu ve normal su karıştırılır ve tencereye eklenir.1 küşük kase bulgur da yemeğe ilave edildikten sonra, lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika düdüklü tencerede pişirilir.
Ekşi Lahana servise hazırdır.