CANLI YAYIN
MALZEMELER:
750 gr kuzu kıyma
2 kase nohut
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 soğan
1 baş sarımsak
1 kase et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
Kıyma, karabiber ve tuzla yoğurulduktan sonra misket köfteler hazırlanır. Yemeklik doğranmış soğan ve salça yağda kavrulur. Haşlanmış nohut ve misket köfteler eklenir. Üzerine sıcak su ve baharatlar gezdirilir. Pişmeye yakın sumak suyu gezdirilir. Bir iki taşım kaynatılır. Üzerine yağda yakılmış nane ve pul biber gezdirilir.