Malzemeler:
Asma Yaprağı
2 Adet kuru soğan
1 Su bardağı pilavlık bulgur
1 Su bardağı domates suyu
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı ceviz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Pul biber
Karabiber
2 Dilim limon
Yapılışı:
2 adet kuru soğan 1,5 çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine 1 Su bardağı bulgur, 1 su bardağı domates suyu, karabiber ve pul biber ilave edilir. Üzerini geçene kadar su eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Ocağın altı kapatılır ve tencereye ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanoz ilave edilir. 1 çay bardağı ceviz dövülür ve tencereye ilave edilir.Asma yaprakları yıkandıktan sonra, hazırlanan iç harcı ile doldurulup sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzeri asma yaprakları ile kapatılıp, 2 dilim halka limon yerleştirilir. Üzerine bir tabak kapatılıp, tencerenin dörtte üçü kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. Sarmalar servis tabağına dizilir ve üzerine zeytinyağı gezdirilip servis yapılır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN