Malzemeler:
300 gr çiğ köftelik dana kıyma
1 Su bardağı pirinç
3 çay kaşığı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 Adet limon
Et suyu
Karabiber
Pul biber
Nane
Un
Yapılışı:
1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine et suyu eklenip salçaların erimesi sağlanır. Et suyu dolu düdüklü tencereye 1 su bardağı pirinç ve hazırlanan salçalı sos eklendikten sonra kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Diğer tarafta; 300 gram kıyma, 3 çay kaşığı ince bulgur, pul biber, karabiber ve tuz güzelce yoğrulur. Hazırlanan kıymalı harçtan fındık büyüklüğünde toplar yuvarlanır ve un serpilmiş bir tabağa atılır. Bir tavaya az miktarda zeytinyağı ilave edilir ve una bulanmış köfteler kızartılır. Köftelerin üzerine kuru nane serpilir ve kokusu çıkınca ocaktan alınır. Düdüklü tencere ocaktan alınır ve soğuk suya tuttuktan sonra kapağı açılır. Üzerine bir adet limonun suyu ve kızartılan köfteler eklenir ve ocaktan alınır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN