X
X

Ekşili Et Çopur

29.05.2012 Salı 13:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Muğla'nın yöresel tatlarından Ekşi Et Çopur'un tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 bütün tavuk

1 yemek kaşığı tereyağı 
5-6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un 
½ adet limon

Yapılışı: 1 tavuk haşlanır, suları ve etleri ayrı kaplara alınır. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir, 5-6 diş sarımsak, 1 tutam tuzla birlikte havanda dövülür, tereyağına ilave edilir. 4 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur. Tavuğun suyundan 10-11 kepçe kadarı, çırpıcıyla hızlıca karıştırarak azar azar sosa katılır, içine yarım limon sıkılır, tavuk etleri de didilip sosa karıştırılır, bir taşım kaynatılır. Taze karabiberle servis edilen Ekşili Et Çopur, hazırdır. 



 

MUTFAĞIM VİDEOLARI