Malzemeler:
1 kg koyun eti
1 adet et kabağı
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya nar ekşisi, limon suyu ya da limon tuzu
Üzeri için:
Tereyağı
Nane
Yapılışı:
Düdüklü tencereye biraz zeytinyağı konur ve 1 adet rendelenmiş soğan ve etler eklenerekkavrulmaya başlanır. Etler suyunu salınca üzerini geçecek kadar sıcak su konur ve akşamdanıslatılan 1 su bardağı nohut da ilave edilir. Ayrı bir kaseye biber ve domates salçası konur veüzerine biraz su eklenip karıştırıldıktan sonra yemeğe eklenir. Yemek 1- 2 taşım kaynasıktan sonrakalın küplr halinde doğranmış et kabağı ve 1 dolu yemek kaşığı sumak ekşisi de yemeğe ilave edilir.
Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve pişirilir. Üzerine tereyağlı nane sosu gezdirilir.
Ekşili Et Kabağı Sulusu servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN