Malzemeler:
1/2 Lahana
1/2 kilo dana kıyma
1 Su bardağı Köftelik bulgur
1 Su bardağı Pilavlık bulgur
2 Adet kuru soğan
1/2 Demet maydanoz
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 Yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Pul biber
Toz kırmızı biber
Çekilmemiş sumak
Yapılışı:
Yaprakları tane tane ayrılan lahanalar, tuzlu suda haşlanır. Çok fazla erimeden tencereden alınan lahanalar, soğuk su dolu başka bir kaba alınır. Çekilmemiş sumak bir kaseye alınıp üzerine ılık su gezdirilir ve bir kenarda bekletilir. Yemeklik doğranan kuru soğanlar geniş bir kaba alınır. Üzerine ince kıyılmış yarım demet maydanoz, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 su bardağı pilavlık bulgur, 1 su bardağı köftelik bulgur, yarım kilo dana kıyma, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biber eklenir. 2 yemek kaşığı tereyağı da eklenen malzemeler güzelce yoğrulur. Uzun şeritler halinde kesilen lahanalara, hazırlanan iç harcından doldurup, üçgen muskalar elde edecek gibi çapraz şekilde sarılır. Derin bir tencerenin tabanına lahana yaprakları serilir ve hazırlanan lahana sarmaları üzerine dizilir. Sarmaları geçmeyecek kadar su eklenir ve üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatılarak pişmeye bırakılır. Ilık suda bekletilen sumaklar süzülür ve elde edilen sumak suyu, lahanalar pişmeye yakın üzerine ilave edilir. 10 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır.