Malzemeler:
1 kilo ekşimiş yoğurt
3 bardak siyez bulguru
½ bardak pirinç
3 adet kuru soğan
4 sap taze soğan
1 bağ dereotu
1 bağ maydanoz
½ bağ ebegümeci
½ bağ ısırgan otu
½ bağ nane
½ bağ asma yaprağı
1 ½ bardak domates sosu
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
150 gram tereyağı
Yapılışı:
3 bardak bulgur yıkanarak suyu süzülür. 3 kuru soğan, 4 sap taze soğan, birer bağ maydanoz ve dereotu incecik doğranır. Doğranan kuru soğanlar birer kaşık domates ve biber salçası ile kavrulur, üzerlerine 1 ½ bardak domates sosu eklenir. Asma yaprakları, ebegümeci, ısırgan otu, nane kavrulan soğanlarla karıştırılır. Bulguru da kavrulan malzemelere ekleyerek üzerine sıcak su eklenir. Kuru nane ve kırmızı biber serptiğimiz yemeğin kapağını kapatıp pişirilir. Pişen yemeğimizi 1 kilo ekşimiş yoğurdun üzerine ekleyip karıştırılır. Son olarak yağda pul biberleri kavurup üzerine dökülür.
Ekşili pilav sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN