X
X

Ekşili Salatalık Dolması Tarifi

07.11.2013 Perşembe 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Ekşili Salatalık Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6-8 adet iri boy salatalık
300-400 gram yağlı kıyma
3 adet soğan
2 adet domates
Maydanoz
1 kâse bulgur
Tuz
Karabiber
Reyhan
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yarım çay bardağı tane sumak

Yapılışı:
Salatalıklar büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe kesilir. İçleri oyulur ve keskin bir bıçakla 2-3 yerinden delinir. Domates ve soğanlar minik minik doğranır. Bir kâse içinde sumak dışında tüm malzeme özleşene kadar karıştırılır. Salatalıkların içi çok sıkı olmayacak şekilde iç harç ile doldurulur. Ağız kısımlarına domates dilimleri kapak şeklinde kapatılır ve tencereye dizilir. Üzerine az su gezdirip pişmeye bırakılır. Diğer tarafta tane sumak suyla birlikte bir tencereye alınıp kaynamaya yaklaştığında ocaktan alınır. Dolmaların pişmesine yakın 1 su bardağı kadar sumak suyu eklenip pişirilir. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI